De peergroup HB op Stanislas Westplantsoen is van start gegaan in schooljaar 2022-2023 en is voor zowel onderbouw als bovenbouw toegankelijk. De peergroup duurt een halve periode van vijf bijeenkomsten en vindt één uur in de week plaats. Inschrijving is open voor leerlingen waarvan mentoren of ouders zien dat er een hoog potentieel is, maar die op een bepaald gebied niet uit de verf komen (schoolresultaten, motivatie). Er zijn geen speciale eisen voor toegang.

Voor onze peergroup HB maken we net als het CLD gebruik van The Achievement Motivation Curriculum van Dr. Ophélie Allyssa Desmet. We merken dat leerlingen het contact met peers prettig vinden, aan de openheid waarin over bijvoorbeeld eigen gevoel wordt gesproken. De thema’s die we behandelen, zijn onder andere motivatie, samenwerken, doelen stellen en leerstrategieën. Tijdens de bijeenkomsten zorgen we voor een afwisseling van theorie en praktische en groepsverbindende activiteiten zoals smartgames of bouwwerken maken van sticks met spekjes.

Met behulp van de peergroup is de HB-begeleiding zichtbaarder geworden in de school. We merken dat meer docenten en coördinatoren ons weten te vinden. Ook zien we dat de leerlingen die hebben deelgenomen aan de peergroup beter kunnen verwoorden wat ze nodig hebben.

Als jullie meer willen weten, kunnen jullie altijd contact met ons opnemen.

HB begeleiders Stanislas Westplantsoen

Janneke IJmker, Madelein Pico en Fleur Schaap